Keepin’ it REAL

I’m all about respect!
Ik hoef het niet van iedereen te krijgen, alhoewel ik dat best prettig zou vinden, daar nie van.
Maar ik geef het graag, dat is wat ik bedoel. En respect is iets wat ik heel vaak voel.
Omdat dat zo is, valt het me op dat het bij anderen vaak ontbreekt. Misschien zit ik ernaast hoor en is het zo dat veel mensen het wél voelen en eraan denken. Maar ik zie het in ieder geval niet ontzettend vaak worden geuit naar mekaar. Of… is dat het gevoel dat ik krijg als ik weer ’s naar het nieuws heb gekeken, of een krant heb doorgebladerd? En klopt dat niet met wat er écht leeft, omdat de media daar geen goede afspiegeling van geven…?
Hoe het ook zit, ongeacht of anderen het wel of niet doen, ik voel de drang om mijn respect te delen.

Zo ben ik twee jaar geleden begonnen met het schrijven van mijn boek. Op dat moment dacht ik dat het over Indisch, Hip Hop, Brabant en Suriname ging. En dat is ook wel zo. Maar ik dacht dat dat zo goed als alles is wat ik ben. En dat dat het enige is waarover ik wat te melden heb.
Vier totaal uiteenlopende zaken, zo op het eerste en ook tweede gezicht, die zich maar moeilijk met elkaar leken te rijmen. Natuurlijk zag ík wél een verband: ikzelf… in mij komen ze samen.

Nu m’n boek klaar is en bij genoeg bestellingen kan worden gedrukt – nog zo’n 170 exemplaren te gaan, dan is de oplage groot genoeg voor een aantrekkelijke prijs – lees ik het manuscript regelmatig door en zie ik er telkens één ding heel sterk in terugkomen. Het is niet ‘Indisch’, hoewel ik daar veel over heb geschreven. Ook niet ‘Hip Hop’, waarover ik als insider met ontzettend veel passie een aantal van mijn verhalen heb gedeeld. Niet Brabant, waar ik ben geboren en getogen. En net zo min Suriname, waar ik m’n hart aan heb verloren. Nee, het is iets dat veel dieper gaat. Iets universeels, dat ons als mensen met elkaar en alles om ons heen verbindt. Het zijn gevoelens van dankbaarheid, van gezegend zijn, van waardering en erkenning. Het is, in één woord: RESPECT!

Wat zat ik er toch naast toen ik op zoek was naar de titel van m’n boek. M’n eerste best seller, zoals ik het vanaf het begin heb genoemd. Om de lat ‘lekker’ hoog te leggen voor mezelf. Om het beste uit mezelf te halen. Om de lezers, die me sinds 2013 zijn beginnen te volgen, iets te bieden dat boven de verwachtingen uitgaat van wat een self-made auteur, Indisch-Brabantse b-boy uit Oss, woonachtig in Suriname, zou kunnen bieden. Uit dank voor alle vertrouwen en support!

ThankYou
“Een best seller? Van een nieuwkomeling uit de rimboe? Hahahahaha!” Ik kon de critici al van verre horen lachen. Dat gelach maakte mijn vertrouwen alleen maar sterker. Zonder ook maar één moment naast m’n slippers te zijn gaan lopen, was ik er vanaf het begin van overtuigd dat dit een regelrechte best seller kan worden. Aan de inhoud ligt het namelijk niet. Ik blijf mezelf telkens maar weer verbazen met wat ik schrijf. En hoe anderen erop reageren is ook niet mis… hartverwarmend mooi! En dat maakt me dankbaar en echt supersterk.
Dankbaar voor mijn talent en de mogelijkheid om dit te doen. En dankbaar voor de waardering die het werk, dat ik met volle overtuiging en alle liefde en plezier doe, met zich meebrengt. Eén en al dankbaarheid!
En kracht… Ik wás vanuit mezelf al overtuigd van m’n gelijk, dat ik dit moest doen. Tel daar de reacties bij op, waaruit blijkt hoezeer ik het bij het juiste eind heb en dat ik het niet voor niets doe maar echt een verschil maak. Dat totaal geeft me zo’n geweldig krachtig gevoel dat, als ik een ander mens zou zijn geweest, het zekersteweten ont-zet-tend hoog in m’n bol zou zijn geschoten.

Ware het niet dat ik uit Oss kom, waar hoe goed je ook maar bent, je niet al te gauw de waardering zult krijgen die je verdient. En ik kom uit een heel modaal en pretentieloos Indisch-Brabants gezin, met hun roots in ‘de oorlog’. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”-kinda people. Mensen die hun eigen uniqueness niet waarderen en die zich dienstbaar opstellen, zich meer bekommeren om een ander, buiten het gezin, dan zichzelf. Zelfwaardering was dan ook eerder taboe dan o.k. En een schouderklopje werd niet gauw gegeven.
Ik ben nog altijd op zoek naar de waardering van m’n ouders. Ook al weet ik dat ik het los moet laten.
Maar m’n ouders en hun mening is blijkbaar toch heel erg belangrijk voor me. Jammergenoeg wordt hun mening vaak beïnvloed door hoe anderen over dingen denken, zoals dat bij veel mensen het geval is.
Waardering en erkenning van je ouders… ik denk dat het iets Indisch is om daarmee te worstelen. Indische Indo’s met enig historisch bewustzijn zien misschien de parallel. De non-erkenning, die de eerste Indo’s en veel andere over- overgrootouders van ons vaak ten deel viel, ligt misschien wel aan de basis van deze oerbehoefte van me.

Maar ik ben niet alleen Indisch. Geen enkele Indische Indo is alleen maar Indisch. Geen enkel mens is te definiëren in één woord en te plaatsen in slechts één ‘categorie’. Ik maak een sprong(etje) naar een andere cultuur waar ik toe behoor: Hip Hop. Daarin is respect ook ont-zet-tend belangrijk. Het krijgen, of juist niet krijgen van respect is voor velen van ons de belangrijkste drijfveer en motivator om onszelf continu te verbeteren. Vroeger was het niet cool om te strooien met respect. Het werd in beperkte mate geuit en gedeeld. Terugkijkend denk ik dat ik er zelf ook veel te zuinig mee was, want er zijn ontzettend veel individuën die een heleboel betekend hebben voor onze deejaying/b-boy/graffiti en rap-cultuur en die lang niet de gepaste waardering daarvoor hebben gekregen. Er hoefde maar íets mis te zijn en het was ‘wack’.
Daarom neem ik nu de tijd om dingen recht te zetten en to be true aan het principe van ‘Respect where Respect is due’.
Wanneer je zo leeft dan vallen dingen je op. En zelf spring je ook zo nu en dan in iemands oog.
Ik ben overtuigd van de Law of Attraction, de wet van de aantrekkingskracht: met jouw energie trek je gelijksoortige energie aan. Zodoende komen er gelijkgestemde mensen op je pad.
Ik ben echt gezegend met een groot aantal mensen ‘om me heen’ (tussen aanhalingstekens omdat velen van ze in het buitenland zitten), die me dag in dag uit stimuleren en inspireren. Over en weer.

Een geweldig voorbeeld daarvan is een vriend van me, voor wie ik ontzettend veel respect heb. Waarschijnlijk omdat hij zelf ook vooral positief in het leven staat en kunst creëert om de wereld een betere plek mee te maken. Een ongelooflijk mooi mens, een soulbrotha, die ik graag laat weten hoezeer ik hem waardeer.
Met zijn toestemming deel ik hieronder een gesprek dat ik onlangs met hem voerde…

Appreciation
30 juni 2015
Hey Edwin: Preview cover ziet er al goed uit!! Maar wel een vraag: is de foto exact door midden gesneden?, lijkt wel of het twee verschillende foto’s zijn. Ik mis iets/iets klopt niet….

Goed gezien René!
De foto op de voorkant is er eentje die je van rechts genomen hebt.
Foto op de achterkant is van recht vooruit. Is bewust voor gekozen.
Vin en ik blijven ons verbazen over je kunst homeboy!!!
Echt vreselijk indrukwekkend!!!
Zie je trouwens dat, doordat het twee delen van 1 kunstwerk zijn, de details echt ontzettend goed tot hun recht komen?!

Dank je Edwin!! Ik heb na lang wikken en wegen (en dan toch weer-te vaak- laten overhalen) besloten om te stoppen met graffiti buiten (afgezien als ik vakantie hebt)….. Heb echt hele leuke tijden gehad, maar ik wil mij meer ontplooien (en rust vinden)!! Dit door middel van schilderijen (Spraypaint on Wood)…. Ik vind daarmee nu ook meer rust…. De rust die ik de laatste anderhalf jaar niet had (buiten/binnen)…. Ik doe nu ook ruim een week over een schilderij. Is echt heel nieuw voor mij!! Dit terwijl ik gewend was alles op 1 dag af te hebben (komt door buiten graffiti zetten)….

Hhh, ja is vast heeeeel anders. Kan me voorstellen. Die rust komt je kunst vast ten goede! Van mij alle RESPECT i.i.g. Dat is trouwens het woord dat ons bindt hè René: RESPECT

Zekers weten!!

Ik zie dat in ALLES wat je maakt. En ik lees het ook in onze communicatie. Vind ik echt geweldig, want dat betekent dat je een mens naar m’n hart bent! Ik bewonder je daarom als artiest en bovendien ook als persoon. En die twee zijn in feite één.

NEAR!-DESONE2015DENHAAG
Ben alweer bezig met voorbereidingen van nieuw schilderij!!

DOPE!
Ik moet mijn rust nog zien te vinden René. Ik laat me teveel opnaaien. Ik stel geen deadlines, maar heb wel verwachtingen. Ik streef naar perfecitie, maar weet dat ik dat los moet laten. Hahahaha, ‘perfecitie’, contradictus in termini

Nou, ook petje af voor jou EDWIN!! Wat jij allemaal doet voor de erkenning van en voor de Indo’s!! Soms ontgaat het mij (jij schrijft zoveel), maar diep RESPECT!!!

Ja, ik schrijf idd best veel, bij tijd en wijlen (op en af). Dat moet ik eigenlijk beter kanaliseren. Dan komt m’n boek er tenminste eerder.
Ik had m’n boek al Laaaaaaang af willen hebben.

Volg je gevoel Edwin!! Boek komt helemaal goed!!

Ja, klopt, ik weet het René.
En ik wil echt graag nauw samenwerken met je! Had ik je dat al gezegd?
Op artistiek niveau voel ik me erg verbonden met je.

Ja, in eerdere chats!! like-emoticon

Ik hoop dat je daar zin in hebt! grin-emoticon
Want de kracht van jouw schilderijen gecombineerd met de kracht van mijn woorden en poetry… dat is echt POWER!!!
kWord er gewoon ongeduldig van, weet je.

Ik leef in een multiculturele wijk!! Krijg altijd veel respect van de mensen uit mijn buurt, maar ze moesten eens weten wat voor respect ik ze (onbedoeld) geef met mijn schilderijen!!! En dan vind ik het jammer wat er gisteren een straat achter mij is gebeurd….

Watskeburt daarzo?

http://www.regio15.nl/index.php/nieuws/lijst-weergave/23-demonstraties/23029-demonstratie-bij-bureau-de-heemstraat-loopt-uit-de-hand1
Na de demonstratie de rellen, respectloos!!!
Dit voor de winkeliers, buurtbewoners die er niks mee te maken hadden!!

Klopt. kBen er nu een rhyme over aan het schrijven:
… “ONMACHTsMISBRUIK, waar rook is ruik ik vuur. Voorkom ’t plunderen, de buit is duur. Vanuit de schuur komen wapens en molotov cocktails, de vicieuze cirkel wordt visueel…” (ff een preview)

Aight!!
Daarom probeer ik altijd naar het positieve te kijken (hoe kleinschalig ook)….

Jongen, dat is echt geweldig.
Ik doe dat ook. Hoewel ik soms ook flink van leer kan trekken, maar ik hou echt van het positieve.

En de dag erna, kijk ik hier weer naar: https://www.facebook.com/4positiviteit?fref=ts
Voor positiviteit
4positiviteit wil een positieve bijdrage leveren, een liefdevolle betekenis uitdragen en zin geven. Zie ook http://www.voorpositiviteit.nl

NEAR lacht

Ik wil heel veel, maar m’n bezigheden om te surviven (werken voor m’n inkomen en allerlei praktische zaken rundum hause) houden me ook erg bezig.

Vooruit kijken!!
En blijven geloven!! In jezelf!!

Heftig man, die beelden. Kan me goed voorstellen hoe de sfeer is.
20, 25 jaar geleden zou ik wrschlk zelf tussen gestaan hebben als het bij mij in de buurt was.
Ik snap de frustratie. Maar ik bekijk het van meerdere kanten ondertussen.
En het conflict dat je verder uitbreidt tussen burgers en politie, maakt het er echt niet beter op.
Die gasten voelen zich tuurlijk ook zwaar bedreigd. Het zijn ook maar mensen.
Die zich blijkbaar kunnen gedragen als beesten, maar ik scheer ze niet over één kam.
Toch moet er wel een flinke bezem door het hele politie-apparaat. Want het zijn geen incidenten meer hè.

Ik heb respect voor de demonstratie, echt… Maar de rellen daarna…. Had er niks mee te maken!! Lag pas om 03.00 te slapen…. ME busjes reden door mijn straat om relschoppers weg te jagen/te verdrijven!!

Djeez… dat is vaak zo hè. Die linkse rakkers, die staan echt te demonstreren. Andere sympathisanten van Mitch Henriquez ook. Maar de meesten zijn er natuurlijk voor de actie… frown-emoticon

Yep!! En dat stoort mij!!
EN dan ga ik maar weer schilderen…schilderen is emotie!!

En dat kan ik heeel goed begrijpen.
Je bent gezegend René! Jij hebt je kunst, je passie, jouw eigen ding.
Dat onderscheidt jou van ‘de rest’.
De meesten hebben hun werk, hun verplichtingen, hun bills to pay.
Jij hebt dat ook, maar bovenal heb je echt iets om voor te leven!!!

WOW!! Mooi gezegd Edwin!!

Tha truth homey!
You & me, wij zijn blessed!!!
Ik heb soms geen cent te makken. En toch ben ik niet wanhopig.

Echt wel!!
Heb hetzelfde goos!!

Moet je kijken wat dit met ons doet. Het houdt ons op het rechte pad.
Anderen wachten op chaos zoals dit, zodat ze een winkelruit kunnen inslaan en wat kunnen jatten.
Wij hoeven dat niet.

WOW!!! Goed ingezien zeg!!

Tha truth… onze art is pure LOVE
het houdt ons dicht bij onze waarden.

Nu kappen hoor!!! wink-emoticon

Anderen zijn snel geneigd om van ‘goede mensen’ in een handomdraai tijdelijke criminelen te worden.

Zo had ik het nog niet ingezien!!

Niemand is foutloos, wij hebben ook onze gebreken. Maar doordat we continu bezig zijn met RESPECT, voelen we ook wat dat echt is. Bij ons is dat geen loze kreet.
Hhh, ik ben al lang blij dat ik iemand heb om mee te ouwehoeren wink-emoticon.
Weet je, wij zijn opgegroeid met Rap, hardcore en gangsta en al die shit. Dat kan verschillende dingen met je doen. Wij zijn er beter van geworden. Wij zijn volwassen geworden.
En het is ook niet dat Rap je tot een bepaald individu maakt, maar het raakt je wel.

Wat ben jij een mooi mens Edwin!

Hahahahaaaa. Kijk in de spiegel René!!!
Jij doet echt niet voor mij onder!!!
Ik vind het wel apart… kHeb hetzelfde met jou als ik heb met Ice-T. Ik was 14 toen ik hem ontmoette en dat was life-changing.
Zoveel bewondering en waardering.
En het mooie is: van jou krijg ik dat ook nog ’s terug. Dat is pas ECHT apart.

WOW!!! RESPECT EDWIN!! Ik ga dit nu even laten bezinken!! Jouw woorden, je poetry!!! Pffff…. Te gek!!

En dan moeten we mekaar nog voor het eerst ontmoeten… Crazy sh*t…

Aight!!

Aight homeboy… doe je ding!
Ik waardeer onze gesprekken enorm!

Ik waardeer het ook enorm Edwin!!

En als het je inspireert of wat dan ook, dan is dat alleen maar nóg mooier. Jij bent i.i.g. een levensechte bron van inspiratie voor mij. Ik ga mijn manifest opstellen en jouw invloed zal daarin terug te vinden zijn!

Deze is speciaal voor jou: Nog in 1988 naar deze film geweest met Dennis Verdonk!! Had de soundtrack ook nog!!

Ice T – Colors
Ice T – Colors Colors (soundtrack)1988 crips bloods LA gangs los angles LA compton crime crabz scraps
youtube.com

Thanks buddy! Dit was echt heel lang mijn favoriete film. En m’n favoriete Ice-T song… like-emoticon THANX!!!

Zekers een dope Track!! Had ook nog de 12 inch!!

COOL! We praten gauw weer verder René!

Gaan we doen!!

WORD!!!
’n I’m out… like-emoticon

I’m also outta here!!

NEAR Ice-T
Ice-T, Spraypaint on Wood by NEAR!

3 juli
Al vier nachten in warzone!! Steeds rond 03.00 uur pas slapen en dan ‘s-morgens weer werken Pffff…..
Maar idd, ik ga er positief mee om!!

Abnienormaal man.
Ja, jou kennende heb je jezelf en je positiviteit wel onder controle like-emoticon
Goed man! En je bent een begripvol mens. Dat scheelt ook hè.

Ja, leer ook mijn buurtbewoners beter/op een andere mooie manier kennen…. Gisteren zei mijn Marokkaanse buurman: “René, ga slapen, je moet morgen werken… Wij letten wel op!!” Zo een mooi en lief gebaar!! Echt dankbaar ook!

Ja toch! Is toch mooi. (buiten)Gewoon prachtig

Dinsdag waren ze ook al zo alert (mijn buurtgenoten), toen relschoppers de deur van mijn werk probeerden te forceren…

Zo, netjes man! Mag je zeer zeker dankbaar voor zijn. Goed man! Al met al woon je in een goede buurt maat!
kHeb zelf ook in een “achterstandsbuurt” gewoond en ik vond de mensen daar prettiger dan in de nieuwbouwwijk waar we daarna terechtkwamen…

Maar wel iedere avond rond 23.30 uur naar buiten om wake te houden (met mijn buurtgenoten)….. EN dan rond 03.00 uur pas slapen en dan ’s morgens weer werken, dit al heel de week. Maar moet zeggen dat de politie het gisteren behoorlijk onder controle had (door samenscholingsverbod, wat was ingegaan)… ME, Politiebrigade (met honden, paarden) ME busjes rijden af en aan door mijn straat!! Wel indrukwekkend hoor!!

Ja, je hebt geen t.v. nodig zo.
Je zit op de eerste rij tongue-emoticon

EN ik kijk al zo weinig tv tongue-emoticon wink-emoticon

Hhh, same here. Maar je bent dus ’s avonds wel op straat om vreedzaam te protesteren begrijp ik…

Het is niet meer (vreedzaam) demonstreren, maar helaas alleen relschoppen (wat ik dus niet doe!!)

Zo gaat dat hè… de demonstranten worden ‘afgelost’ door vandalen, die het weinig uitmaakt waar het over gaat, zolang ze maar rotzooi kunnen trappen. Ik begrijp de frustratie van beide kanten…

Trouwens, ben nu het album van King Tee aan het luisteren!!
Vond die samples van de track Flirt altijd al zo vet.
Heb het effe opgezocht:

http://www.whosampled.com/search/?q=king+tee+flirt

Search Results for “king tee flirt” | WhoSampled
Search Results for ‘king tee flirt’ on WhoSampled, the web’s definitive database of sampled music, remixes and cover songs.
whosampled.com

Ja, die scratches op die track zijn ook erg dope!
F.L.I.R. King Tee… met DJ Pooh on tha mic, hhh.

Het gaat dus niet meer om de dood van Mitch… Heeft er totaal niet mee te maken!!

Klopt, nu is het vooral negativiteit…
Niks van doen met Mitch Henriquez of onrecht dat ‘ons’ met z’n allen wordt aangedaan.
Heel ordinair rotzooi uithalen… STAY POSITIVE PLAY OLD SKOOL RAP!

Thanx!!

Power to tha People ’n Props to NEAR!
NEAR!

5 juli
Hoi Edwin, Moest vanochtend aan jou denken. Kom ik (al fietsend) aan bij de Podoloog (dit voor mijn steunzolen), behoor ik te wachten in de wachtkamer totdat ik aan de beurt was/geholpen zou worden. Zit er (in de wachtkamer) een heel oud Indo dametje naast mij te wachten (denk een jaar of 70). Heb ik daar (met haar) zo een fijn en lief gesprek mee gehad (heb ik altijd met Indo’s!!). Dit o.a. over de huidige wereld/maatschappij (en ook over de rellen van afgelopen week) en natuurlijk over de werking van de steunzolen!!… Nadat deze dame geholpen was (ze was voor mij aan de beurt), bedankte ze mij nog voor het fijne gesprek en gaf ze mij ook nog een hand (voelde de emotie)!!! ZO lief!! ZO mooi!! WOW!

Gowzâh… krijg gewoon kippevel hier man!
Speciale mensen trekken mekaar aan hè. Of in ieder geval trekken ze speciale gebeurtenissen aan.
Wat geweldig dat je zo’n mooie ontmoeting hebt gehad. En wat mooi dat je daarbij aan mij moest denken.
Ik voel me vereerd! De raakvlakken stapelen zich verder op Near! kHad vroeger nl. ook heeel lang steunzolen.

Ondanks het leeftijdsverschil, zoveel respect voor elkaar!!

Ja man, in zulke gevallen blijkt pas echt dat ‘age ain’t nothin’ but a number’. Je hebt vast een oude(re) ziel, net als ik… wink-emoticon
En niet alle Indische mensen zijn zo relaxt hoor, maar er zitten idd een aardig aantal prachtexemplaren tussen. Ik denk tóch dat het met onze afkomst en achtergrond te maken heeft.

Anyway, LET’S HEAR IT FOR GRAFFITI-ARTIST Extraordi-NEAR! y’all!!!

En zo praten NEAR! en ik wel vaker… Apart hè? Sounds gay zeker, twee gasten die hun waardering voor mekaar uitspreken… Well, I don’t give a funk! Ik geef mensen liever m’n waardering en een goed gevoel, dan dat ik het voor me hou.

Enniewee, dit is dus ‘keepin’ it REAL’. REALness heeft totaal niks te maken met ‘being hardcore’, ‘being gangsta’, ‘being tuff’ of wat dan. REAL betekent gewoon jezelf zijn. En daarvoor uit durven komen. En dát is Hip Hop: jezelf ZIJN en jezelf EXPRESSEN.
Meelopers, biters en na-apers zijn er genoeg, altijd al geweest. Mensen zonder eigen stijl, zonder eigen principes, zonder eigen mening… Die mensen claimen Hip Hop, maar hebben er geen kaas van gegeten.
hiphop
Als je Hip Hop zou moeten omschrijven in twee woorden, dan komt het neer op dit: ORIGINALITEIT en RESPECT!

O.k. enough about Hip Hop, hoewel ik er echt uren, misschien wel dagen over door kan gaan. Dat heb je hè, als je zo gepassioneerd bent. Maar zo zie je wat Hip Hop betekent en wat het met mensen doet. In m’n boek vind je meer over deze kant van Hip Hop… REAL Hip Hop dus.
Respect… Art… Life… now that’s REAL. And that’s Hip Hop.

Waar wil ik naartoe met dit verhaal? Ik wil laten zien dat bepaalde waarden universeel zijn.
Zodoende zie je ze overal in terug. Ik zag daarom moeiteloos het verband tussen de vier thema’s in mijn boek. Dat verband ben ik. En waar ik voor sta, komt voort uit de culturen waar ik deel van uitmaak. Zodoende zijn Indisch, Hip Hop, Brabant en Suriname gewoon 1.
1 LOVE… I’m just keepin’ it REAL!
And I’ma end this one on tha Poetry tip…

I’m all about RESPECT in endless degrees
that’s how I made peace with old Skool friends turned enemies
see it’s easy to pay homage to the ones close
but I’m down to also be at ease ‘n peace wit’ former foes

I chose to live righteous, and RESPECT is key
just like I’m Hip Hop ‘n Indisch: RESPECT is me!
be it given by others or held back
don’t really matter to me, see I don’t expect
People to like, ‘n even if they do, I don’t expect they show
that’s how come I’m so grateful to those who do so
just because I’m generous with that
don’t mean everybody knows to show their RESPECT

In fact, knowin’ how to act is a skill too
it takes self awareness ‘n courage to be the real you
‘cause I can feel you, connect ‘n all just like blood
but you gotta be in touch with what’s whaaat
In order to RESPECT you gotta RESPECT your feelings
be true to yourself ‘n find your true meanings
I’m fortunate ‘n blessed to have found mine
And it ain’t about me, but I take time to make shine

Everything it is that I RESPECT
Taken for granted by others, who sometimes even neglect
to recognize the true worth ‘n intrinsic value
Givin’ me a platform to stand up and tell you
About what it’s about, about the things that matter
about what I’m about, about to make life better
whether people realize it or not
I’m givin’ RESPECT when it’s whatever I’m givin’ what I got…

And that’s a whole lot, not no material things
it’s in the feelings, the thoughts ‘n the message I bring
Put that on everything, word is bond, Word bet!
My WORD ain’t just words, this is Word Ed…
Bet! I can’t front, keepin’ it real at all times
speakin’ my mind ‘n leave my ego behind
‘n rewind, cuz I like to stand still and look back
expressin’ what I feel for those I RESPECT

Yeah I done chose RESPECT as my value #1
Way up there with LOVE, spreadin’ light like the sun
That’s energy turned synergy in its purest form
It’s positivity, how I’m livin’ see I weather every storm…
So this is my RESPECT… keepin’ it real ‘n true
only way for me to be is stayin’ real wit’ you
you can feel I do, I mean the words in my expression
So yes, I’m talkin’ to you ‘n to my own reflection…

I know I’ve shown perfection ‘n flaws too
I’m not the kind to be above ‘n great like a boss who
needs to hear out of fear that I’m flawless ‘n awesome
I’m just tellin’ myself: Hey yo Ed, you’re quite FLAWESOME!
Comin’ from my respect of self
‘n all the love I feel for and from my wederhelft
My baby’Nise who I can’t do without
so to you I gotta give my first SHOUT!

‘n my Word of Mouth, I’ma keep spreadin’…
mofo koranti, with SoSo bun sani, I ain’t lettin’
disrespect or envy get the best of me
I know another man’s fortune is a test for me
Can I be happy ‘n joyous or will I get jealous?
Will I ignore my feelings, or do I ask “What do they tell us?”
Well it’s up to me how I act ‘n if I stay true
But I wanna look in the mirror without feelin’ ”I hate you!”

People think it’s great to be some big star
But I respect the ones down at the bottom without a car
without water, without electricity
‘n I’ll respect that star if he can deal with that shit ya see
It ain’t shit to be way UP ‘n feel sad
you rather be down ‘n feel both good ‘n bad
be thankful for what you had ‘n have goin’
appreciate ‘n don’t hold back in showin’

Your gratitude, yeah I’m grateful ‘n that makes me GREAT
makes me appreciate the thin line ‘tween Love ‘n Hate
makes me stay up late with all this inspiration
makes me travel the world without goin’ on vacation
No hesitation, I’m givin’ ALL I got,
No need for me to be goin’ for that #1 Spot
Or that 3 point winnin’ shot at the buzz
I got it made in tha shade ‘n that’s all because

I was born with awareness of the things that matter
I didn’t always act on it but I got better
letter for letter, word for word, from one phrase to a book
I might not be a millionare, but yeah I made ya look 
made you feel what’s REAL ‘n gave you things to consider
gave you an option to be up, or to remain bitter
either be a quitter or go for goals ‘n make shit happen
who said no good ever came from gangsta rappin’…

I’m provin’ people wrong, all them doubters and haters
and I’m provin’ people right, those who know that I’m tha Greatest

Respect quote 1
‘n who made me so great? All the souls who I admire
the ones who stimulate ‘n inspire to reach higher!

THANK YOU FOR YOUR GREATNESS!!! It’s rubbin’ off on me
(‘n feel free to rub some off me onto you)

RESPECT to every soul spreadin’ positive energy…
We are catering to a global need, yes indeed!

P.S. deze blogpost was absoluut niet bedoeld om iets te bewijzen. Bewijzen doen we aan onszelf.
Deze post is bedoeld om te stimuleren en te inspireren; dat doen we voor anderen, voor elkaar!!!
Respect quote 2

Alle afbeeldingen met NEAR! art: © NEAR! WallKrushCrew.nl

For more extraordi-NEAR! artwork visit WallKrushCrew.nl ( <- klik op de link) Meer blogposts van Edwiño do Sinyo ~ Edwin Linders vind je hier.

En RESPECT! is overal te vinden!!! Please spread it y’all, let’s make this place a better one…
Ikzelf sta op het punt mijn steentje bij te dragen met mijn boek… Meer weten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief (onderaan de homepage)
en/of pre-order het boek, waarvan de nieuwe titel begin augustus wordt bekendgemaakt…

THANKS Y’ALL!

PEACE! RESPECT!
Logo dosinyo-handtekening

Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.